Wat is inclusie?

Diversiteit aan bloemen in een bloemenzee

Inclusie kun je niet los zien van diversiteit, het een bestaat niet zonder het ander. Je kunt niet aan inclusie werken, als je geen aandacht hebt voor diversiteit. En werken aan een diverse samenstelling in je organisatie is niet succesvol als je de verschillen niet managt. Als je er voor zorgt dat al die verschillende mensen in verscheidenheid zich daadwerkelijk betrokken en inclusief voelen in je organisatie, kun je rekenen op een grotere bijdrage in je organisatie. Innovatie neemt toe, en resultaten verbeteren.

Maar wat is inclusie dan precies?

Ik kan het niet beter verwoorden dan Jitske Kramer ooit deed op haar website. Zij is een inspirerende dame met een mooie visie op inclusie en op organisaties, die bij bekijkt vanuit haar achtergrond als cultureel antropologe. Ik heb verschillende van haar boeken gelezen, en haar website is een bron van informatie en inspiratie. Voor een goede uitleg verwijs ik dan ook naar haar pagina. Het is duidelijk en kort, en zeer de moeite van het lezen waard.

Laat je inspireren door haar, en zie hoe iedereen er een bijdrage aan kan leveren. Elke verandering begint namelijk ook bij jezelf.

Laat me hieronder weten wat je ervan vindt!

_______________________

Ontdek wat inclusief ondernemerschap voor jou kan betekenen, en hoe het jouw organisatie kan verbeteren. Je hoeft het niet groots aan te pakken, samen kunnen we klein beginnen. Met een inspiratiesessie kan ik in je organisatie meer vertellen over de achtergrond en de visie. Als aanjager kan ik je ondersteunen in het veranderproces in de organisatie, klein en groot.

In deze weblog zal ik regelmatig dingen met je delen over inclusief ondernemerschap, de ontwikkelingen in de maatschappij, en zal ik inspiratie met je delen. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen schrijf je dan in voor toekomstige weblogs en nieuwsbrieven via de knop in de rechterkolom.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Uw reactie

* Verplichte velden. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. aan het laden

"If we continue to judge ourselves by our ability to fit in, we will never stand out."

- Richard Branson -